Lykke Roser

Ellen og Hugo Lykke's Rosenplanteskole. Personlig betjening.

Minder om roser

Som datter af rosengartnere har mit liv altid været fyldt med roser – bogstavligt talt. At være opvokset med roser over alt har gjort, at en rose for mig ikke bare en smuk blomst med en dejlig duft. For mig er en rose mindet om somrene som barn, hvor jeg legede prinsesse i haven med rosenbuskene som mit slot og rosenbladene mine juveler.

 

En rose er mindet om at ligge på græsset og kigge op på himlen med skyerne dansende forbi. Jeg havde al tid i verden og intet at bekymre mig om, jeg kunne bare ligge og gætte på hvad skyerne mon lignede, med en skøn blanding af fuglesang, humlebier og rosenduft omkring mig.

 

En rose er mindet om den første rose, der varsler sommerens komme med sine fine, svagt gule kronblade, der springer fra knop.

 

En rose er dog også visne grene der skal fjernes, potter og rosenbede der skal luges, torne i de bare fødder og rifter på arme og ben. Men allermest er en rose for mig ro og glæde, og en følelse af, at nu er jeg hjemme.

 

Skrevet af Irene Lykke.