Lykke Roser

Ellen og Hugo Lykke's Rosenplanteskole. Personlig betjening.

Forår 2013

Det har været et rigtig travlt forår. Grundet den lange vinter kunne vi først gå i gang med forårsarbejdet en måned senere, end vi plejer. Derfor har vi nu rigtig meget at gøre i haven, før at den er klar til besøg fra d. 20. juni. Potteroserme står med flot løv, og der er mange knopper på vej.

 

Desværre er der altid forhindringer, når man holder have. Hos os er rådyr et stort problem. De elsker at spise skuddene på roserne, og sidste år var derfor roser, jeg aldrig så i blomst pga. de "kære" rådyr. Min ældste søn, Allan, kæmper for at holde dem ude af vores have og fra salgsafdelingen. Han bruger lange grene fra de træer, vi har fældet, som hegn - de bindes fast til stolperne samt træerne ud til marken og frugtplantagerne.

 

Irene er i gang med at fange muldvarpe. De har også haft det lidt for godt i haven, og det pynter jo ikke just med muldvarpeskud i græsplænen.

 

Mosegrise har vi også på besøg sommetider. De gnaver rosernes rødder over - de kan også godt lide æbletræsrødder. Så en gang imellem falder vi over en rose, der uden videre kan hives op af jorden. Dem giver jeg lidt gift i deres huller.

For til sidst at slutte af med de uønskede havegæster, har vi bladrullehvepsene. De får bladene til at rulle sig sammen - og det ser altså ikke særlig charmerende ud. I dette tilfælde er der ikke andet at gøre end at sprøjte forebyggende.

 

Men ellers er der på trods af rådyr, muldvarpe, mosegrise og bladrullehvepse ved at være så flot i haven med blomstrende roser, stauder og buske. Så nu glæder vi os til det rigtig store blomsterflor. 

 

Med rosenhilsen,

Signatur

Roser er ej blå, men de er grumme med torne på. 

Roser kan dog være grønne, og rigtig skønne.

P.S. Vi gør det bedre næste gang ;)